illustratie

28/09

‘Back Friday’: breng je apparaten en lege batterijen binnen!

Recupel en Bebat verhogen hun inspanningen met een nieuw mobiel inzamelpunt dat, tussen 25 september en 23 oktober, 24 verschillende locaties in België zal bezoeken.

Black Friday komt er deze herfst opnieuw aan. Recupel en Bebat spelen hier met een kwinkslag op in en halen voor een gemeenschappelijke campagne dit najaar ​ de “L” uit de naam voor hun speciale ‘BACK Friday’-actie. Dit is voor hen dé gelegenheid om consumenten aan te moedigen hun apparaten en lege batterijen die in hun lades stof liggen te vangen, terug te brengen naar een inzamelpunt en zo de recyclage en het hergebruik ervan te vergemakkelijken.

Tijdelijke inzamelpunten in verschillende steden en gemeenten

Elk gezin heeft gemiddeld 30 lege batterijen en 11 apparaten met een stekker of batterij in huis. Of ze nu defect zijn of niet, dit zijn allemaal voorwerpen die de consument mag binnenbrengen bij de inzamelpunten van Bebat en Recupel opdat ze gerecycleerd en hergebruikt kunnen worden. Apparaten die nog hergebruikt kunnen worden, krijgen een nieuwe thuis via lokale kringloopwinkels.

De twee partners dagen de consument nu uit om zoveel mogelijk van deze elektrische apparaten, lampen en lege batterijen in te zamelen door ze bij hen in te leveren tijdens de ‘Back Friday’-campagne.

Het mobiele inzamelpunt Bebat-Recupel zal, van 25 september tot 23 oktober 2024, 24 verschillende openbare pleinen, parkeerterreinen en winkelcentra verspreid over heel België bezoeken, en dit telkens op woensdag, vrijdag en zaterdag.

Reparatie in de inzamelpunten

Op elk inzamelpunt staat een gekwalificeerde reparateur klaar om de ingeleverde apparaten te demonteren, de lege batterijen er veilig uit te verwijderen en te beoordelen of ze gerepareerd kunnen worden. Ze zullen voorbijgangers ook praktische tips geven om de levensduur van de apparaten te verlengen of om ze veilig in te zamelen. Een mooie kans om te leren hoe je je huishoudapparaten beter kunt onderhouden, zodat ze langer meegaan.

Bebat en Recupel planten bomen als dank voor inzameling

Door deel te nemen aan Back Friday helpen consumenten de hoeveelheid afval te verminderen, of het nu gaat om een knoopcelbatterij van een paar gram, een koelkast van meer dan 50 kilo, een scooter- of e-bike-batterij of een oude waterkoker.

Als dank voor iedereen die de verplaatsing zal maken om een bijdrage te leveren aan deze grote inzamelronde, gaan Bebat en Recupel een stapje verder om iets terug te doen voor de planeet. Hoe meer gebruikte elektronica en lege batterijen er worden ingeleverd, hoe meer bomen ze zullen planten. Dit is een gebaar voor het milieu en voor ons allemaal, omdat het helpt onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties. Tijdens deze actie blijven de gebruikelijke inzamelpunten van Bebat en Recupel uiteraard ook beschikbaar

Meer informatie over de campagne van Bebat en Recupel vind je hier.


Over Recupel

Recupel zamelt gebruikte elektr(on)ische toestellen duurzaam en kosteloos in om ze een nieuw leven te geven. Door herstel en hergebruik te stimuleren en recyclage te organiseren, wil de vzw het verbruik van grondstoffen en energie helpen reduceren. Daarvoor kunnen we rekenen op tal van partners uit de circulaire keten.

Je kan je ongebruikte toestellen afgeven bij de kringloopwinkel, het recyclagepark, de elektroshop of supermarkt en sinds kort zelfs aan je voordeur wanneer je een pakketje ontvangt Bedrijven en organisaties kunnen een ophaling aanvragen via Recupel Pick-up.

Meer informatie vind je op www.recupel.be