Alle news
Wegenwerken leonardkruispunt

24/08

Leonardkruispunt - Rechterrijstrook tunnel Brusselse buitenring opnieuw open

Rechterrijstrook tunnel Brusselse buitenring opnieuw open op 17 augustus

Vanaf zaterdagochtend tussen 6.30 en 8.00 uur kan het verkeer van Waterloo naar Zaventem opnieuw over twee rijstroken rijden. De voorbereidende werken aan de zijwand van de buitenring zijn afgelopen. Het openen van de tweede rijstrook, is goed nieuws voor het verkeer dat dit weekend terugkeert van vakantie uit het zuiden.

Tunnel binnenring open vanaf half september

Sinds 8 juli is de tunnel van de Brusselse binnenring volledig afgesloten voor verkeer door werken aan de vloerplaten. Die werken gaan nu de laatste fase in. De tunnel zal rond 20 september opnieuw open gaan voor verkeer. Let wel: deze planning is onder voorbehoud. Als het regent, zal het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om een waterdichte laag of asfalt aan te leggen.

Fasewissel: van binnenring naar buitenring

Wanneer de tunnel van de binnenring opnieuw open is, verplaatsen de werken zich naar de buitenring. Vanaf dan rijdt het verkeer op de buitenring tussen Waterloo en Zaventem door de vernieuwde koker van de binnenring. De auto’s zullen dan als het ware ‘spookrijden’.  Dat zal naar verwachting slechts lichte vertragingen met zich meebrengen, omdat het verkeer ook in de binnenring over twee rijstroken zal kunnen rijden.

Agentschap Wegen en Verkeer

 


 

 

 

De gemeente Oudergem is nog steeds op zoek naar oplossingen om de overlast van deze werf te beperken en heeft het volgende voorgesteld:

  • Gratis ontradingsparkings in de GEN-zone alsook gratis parkeerplaatsen bij NMBS-stations;
  • Een verhoogd aanbod van het openbaar vervoer (NMBS, TEC, De Lijn) vanuit Vlaanderen en Wallonië;
  • Omleidingen naar NMBS-stations die met de S-trein voor een verbinding zorgen met het centrum van Brussel;
  • Handhaving van de maximale capaciteit van het openbaar vervoer, zelfs buiten de spitsuren;
  • Een verlenging of zelfs de aanleg van nieuwe busbanen voorbij het Leonardkruispunt en zelfs tot in Waver, bijvoorbeeld;
  • Openstellen van busbanen voor carpoolen waarbij controles worden uitgevoerd via camera's of door politieagenten;
  • Uitgebreidere werktijden op de werf om ook in het weekend te kunnen werken;
  • Werkzaamheden aan de verkeerslichtfasen op belangrijke kruispunten, met name het kruispunt Vorst x Herrmann-Debroux, om de verkeersdoorstroming te verbeteren.