Alle news
Gemeenteraadsverkiezingen

18/07

Gemeenteraadsverkiezingen 2024 : Webtoepassing om voordrachtsakten in te dienen

De webtoepassing om voordrachtsakten in te dienen, is gelanceerd.

Je kan als lijstvoorbereider of -indiener nu kandidatenlijsten samenstellen via de link "Module voor de ingave van lijsten en kandidaten"

De elektronische procedure heeft grote voordelen:

  • U hoeft niet naar het hoofdbureau te gaan om de kandidatenlijst in te dienen. De elektronische indiening volstaat.
  • De indiening kan op elk ogenblik gebeuren van zodra het programma openstaat. Voor het weekend van 14 en 15 september kan u deze ook nog altijd aanpassen indien nodig.
  • De module voor de online indiening van kandidatenlijsten voert reeds bepaalde voorafgaande controles uit (bijvoorbeeld leeftijd van de kandidaten, pariteit van de lijst, enz.) waardoor de politieke partijen een eventuele afwijzing van de lijst op voorhand kunnen vermijden.
  • Doordat de kandidatenlijsten online worden ingediend, hoeven de hoofdbureaus geen gegevens in te voeren. Zo kunnen zij zich beter concentreren, fouten vermijden en de lijsten controleren.
  • Via de toepassing kunnen kiezers deze lijst gemakkelijk online kunnen steunen wat ook het risico op verwerping van de akte van voordracht door het hoofdbureau verkleind.
  • U kan, ondanks de elektronische indiening, de ondersteuning ook (deels) op papier verzamelen. Dan moet u gewoon met deze papieren lijst voor 14/09 naar de gemeente gaan om de handtekeningen te laten controleren.

Nuttige linken