Alle news
Oudergem bouwt haar 5de gemeentelijke kinderdagverblijf

16/07

Oudergem bouwt haar 5de gemeentelijke kinderdagverblijf

Oudergem is net begonnen met de bouw van haar 5e gemeentelijke kinderdagverblijf: Le Petit Pavillon zal gehuisvest zijn in het nieuwe Verenigingshuis en zal 21 kinderen kunnen ontvangen.

"Oorspronkelijk was Le Petit Pavillon verbonden aan het buurthuis Le Pavillon", aldus de dienst sociale Cohesie. "Het was een tijdelijke oplossing voor ouders die een alfabetiseringscursus en Franse lessen volgden." Le Petit Pavillon heeft zijn sociale dimensie in de loop der jaren steeds verder uitgebreid.

"Le Petit Pavillon heeft momenteel 12 fulltime plaatsen", zegt Gaëlle Coulanges, coördinatrice van Le Pavillon. In het nieuwe gebouw aan de Triomflaan zal Le Petit Pavillon plaats hebben voor 21 kinderen. "Het eerste deel is bestemd voor begunstigden van het OCMW, het tweede voor ouders die lessen volgen in Le Pavillon en het derde staat open voor alle inwoners van Oudergem, om de diversiteit te bevorderen."

Een andere bijzonderheid is dat Le Petit Pavillon een kinderdagverblijf is dat zich richt op toegankelijkheid. Afhankelijk van de urgentie van bepaalde gezinssituaties kan worden afgeweken van de traditionele wachtlijst. "De capaciteitsuitbreiding zal ons in staat stellen om onze waarden van inclusie, diversiteit en ouderlijke ondersteuning te versterken."