Gedeelde begroting: verdeling van vleermuiskasten

Bescherm onze biodiversiteit en profiteer van een natuurlijke bondgenoot tegen insecten: ontvang een gratis vleermuiskast dankzij het Gedeeld Budget!

In het kader van het Gedeeld Budget biedt het gemeentebestuur de inwoners van Oudergem de kans om nestkasten in hun woning te plaatsen om de biodiversiteit in de gemeente te ondersteunen.

Vleermuizen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem. Ze eten grote hoeveelheden insecten, waardoor er minder pesticiden nodig zijn. Daarnaast helpen sommige vleermuissoorten met bestuiving en zaadverspreiding, wat bijdraagt aan de plantendiversiteit.

Door te zorgen voor veilige habitats helpen we deze soorten, die van vitaal belang zijn voor de gezondheid van ons milieu, te behouden. Wacht dus niet langer en bestel nu uw vleermuiskast!

Hoe kom u aan een vleermuiskast ?

Controleer eerst of uw huis geschikt is voor een vleermuiskast met behulp van het adviesblad (in het frans)!

Vul daarna eenvoudigweg onderstaand inschrijfformulier in.

Per adres en huishouden is slechts één inschrijving toegestaan.

LET OP: de installatie van de vleermuiskast wordt niet vergoed door de gemeente.

Praktische details

  • De vleermuiskasten worden in september uitgedeeld. De exacte datum en locatie van de verspreiding zal later aan u worden meegedeeld.
  • Als je niet in staat bent om de verspreiding van de huisjes op de voorgestelde datum en tijd bij te wonen, zal je een afspraak aangeboden worden op een later tijdstip tijdens de openingsuren van de dienst (08:30 tot 16:00, maandag tot vrijdag).
  • De inschrijving sluit op 1 september 2024.
  • Distributie voorbehouden aan inwoners van de gemeente.
  • Distributie onder voorbehoud van beschikbaarheid.

 

Bestel nu je vleermuiskast

Privacy Statement

  • Het Gemeentebestuur van Oudergem zal de op dit formulier verstrekte informatie gebruiken om uw aanvraag te antwoorden. Wij behandelen uw gegevens met respect.
  • Meer informatie over het vertrouwelijke karakter waarmee wij met uw gegevens omgaan, vindt u op onze Privacy Statement.
  • Door hieronder te klikken, gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens volgens die voorwaarden verwerken.