Alle news
illustratie

17/07

Werkzaamheden : de Beaulieubrug

De gemeente Oudergem is via de pers op de hoogte gebracht van de werken van Brussel Mobiliteit aan de Beaulieubrug die aanstaande maandag 17 juni beginnen. De werken zullen duren tot 31 augustus. De werkzaamheden omvatten de volledige renovatie van het brugdek, inclusief uitzetvoegen, waterdichting, bestrating en leuningen. Vorig jaar werden deze werkzaamheden uitgevoerd op de rijbanen richting Elsene/centrum; dit jaar zijn de rijbanen richting Oudergem/uitgang van de stad aan de beurt. Tijdens de werken wordt het verkeer beperkt tot één rijstrook per richting.

Hier is een omleidingsplan opgesteld :

De gemeente Oudergem heeft haar bezorgdheid en onbegrip geuit over de start van deze werf op een moment dat de Visserijstraat nog in aanbouw is en de verkeersimpact voor de bevolking van Oudergem nog zeer groot is. Onze prioriteit is het garanderen van een vlotte bereikbaarheid voor alle inwoners van de Visserijwijk, en dat kan alleen door de volledige heropening van de Visserijstraat of door het behoud van het tweerichtingsverkeer op de Michielslaan.

De situatie zal dagelijks worden geanalyseerd door de gemeentelijke diensten en de burgemeester behoudt zich het recht voor om een besluit tot opschorting van de werken uit te vaardigen als de toegankelijkheid voor de bewoners van de Visserijwijk niet meer gegarandeerd is en/of als de verkeerssituatie onbeheersbaar is voor de wijken van Oudergem.