Alle news

03/07

Eerste zentuin binnenkort Ingehuldigd in Oudergem

Het was een van de winnende projecten van Gedeelde Begroting 2021. De werken voor de aanleg van de eerste zentuin zijn net begonnen. De tuin ligt tussen het cultureel centrum en de bibliotheek en zal binnenkort een toevluchtsoord zijn voor Oudergemnaren die op zoek zijn naar ontspanning.

Met een fontein, een bruggetje, gazon, grind en rotsen volgt deze nieuwe ruimte de "zencodes" van Japanse tuinen, en er komt ook een werk van Vincent Verhaeren.

"De minimalistische vorm kwam er op vraag van de projectdrager Simeon M., die een eerbetoon wilde brengen aan deze traditionele kunstvorm, met tegelijkertijd een knipoog naar het feit dat Oudergem de thuisbasis is van de grootste Japanse gemeenschap in België", zegt Sarah Touil, hoofd van de dienst Burgerparticipatie.

"Het moeilijkste was het vinden van een geschikte, leegstaande locatie", legt de dienst Openbare Ruimte uit. "Het werk voorafgaand aan de installatie van het meubilair is al uitgevoerd door Groenplan. Binnenkort wordt er een verlichtings- en bewateringssysteem geïnstalleerd."