Alle news
illustratie

16/07

Brussel Mobiliteit : De werken van de zomervakantie

Zoals elk jaar worden in de kalmere vakantiemaanden heel wat ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd. In de zomer rijden in Brussel 20% minder auto's dan gewoonlijk en daarom worden deze maanden aangegrepen om de veiligheid en het comfort voor alle weggebruikers te verbeteren. Dit jaar is het Delta/Beaulieu-gebied zwaar getroffen.

  • Tussen 15 juli en eind augustus verwijdert Brussel Mobiliteit het asbest in de Deltatunnel. De hele Deltatunnel, dus ook de lus naar pendelparking Delta, wordt afgesloten, en de E411 richting Centrum wordt afgesloten vanaf Demey. Een omleiding is voorzien via de Waversesteenweg en de Vorstlaan en via de Invalidenlaan.
  • In dezelfde buurt vindt tot eind augustus de tweede fase van de renovatie van de Beaulieubrug boven de E411 en de Deltatunnel plaats. Het gaat om de volledige renovatie van het brugdek, met inbegrip van de uitzettingsvoegen, de waterdichting, de rijweg en de leuningen. Vorig jaar gebeurde dit op de rijstroken richting Elsene/ Stadscentrum, dit jaar zijn de rijvakken richting Oudergem/buitenwijken aan de beurt. Tijdens deze werken moet het verkeer over één rijstrook per rijrichting.
  • Ten slotte zal Brussel Mobiliteit tussen 15 juli en 15 augustus de uitzetvoegen op de Deltabrug vervangen. Dit zijn dringende werkzaamheden om lekken in de technische lokalen van de MIVB onder de brug te dichten en schade aan de structuur van de brug te voorkomen. De rijbanen zullen worden versmald.

Deze twee werven kregen de toelating van het Brussels Gewest na een mobiliteitsstudie die de impact van de werken in combinatie met die op het Leonardkruispunt heeft gemeten. De werken zullen worden uitgevoerd tijdens de langzaamste periode van de zomer, wat de impact op het verkeer zou moeten beperken.

Bovendien heeft de gemeente Oudergem toestemming gekregen om de andere fasen van de werken aan Deltabrug uit te stellen tot de volgende zomerschoolvakantie, zodat de impact op de Invalidenlaan niet te groot wordt tijdens de werken aan het Leonardkruispunt.

Signalisatie en omleidingsplan