Alle news
illustratie

26/10

Nieuwe petanquebanen voor petanqueclub Sainte-Anne

Sinds de oprichting in 1974, bij de Sint-Annakerk, is de petanqueclub verschillende keren verhuisd en heeft hij ook nog een brand overleefd alvorens zich in 1996 definitief te vestigen aan de Oude Molenstraat 23. Met 12 binnenbanen kende de club internationaal succes: vier keer wonnen ze de titel van Europese vice-kampioen en onder de Oudergemse leden zijn vier wereldkampioenen.

Vandaag de dag telt de club 9 teams met spelers tot 88 jaar. De jongste is met zijn 12 jaar een belofte. Voorlopig zijn de competities beperkt tot het nationale niveau, maar de club is van plan om naar een hogere versnelling te schakelen en drie teams naar de Europese en de wereldkampioenschappen te sturen. Om deze ambities te helpen realiseren, werden alle banen gerenoveerd met een nieuwe akoestische onderlaag om het geluid van de petanqueballen te dempen.

Oudergemnaars die deze sport willen beoefenen, kunnen zich rechtstreeks ter plaatse inschrijven. De trainingen zijn op woensdag- en zondagmiddag van 13u30 tot 20u00.